Beurs1 aug '13 09:35Aangepast op 1 aug '13 10:12

Sony verhoogt omzetverwachting

Auteur: ANP Nieuws

Elektronicafabrikant Sony heeft zijn omzetverwachting voor het huidige boekjaar opgeschroefd, geholpen door een daling van de Japanse yen.

EPA
EPA

Daardoor kan het bedrijf scherper concurreren in het buitenland, maakte het grootste elektronicabedrijf van Japan donderdag bekend.

Sony verwacht nu een omzet in het boekjaar, dat loopt tot eind maart 2014, van 7,9 biljoen yen. Dat is 5,3 procent meer dan waar het bedrijf in mei vanuit ging. In het eerste kwartaal van het boekjaar klom de omzet met 13 procent tot 1,7 biljoen yen. De nettowinst kwam uit op 3,48 miljard yen, vergeleken met een verlies van 24,6 miljard een jaar eerder.

De fabrikant van de PlayStation-spelcomputer profiteert, net als veel andere Japanse bedrijven die het van de export naar het buitenland moeten hebben, van de goedkopere yen. Daardoor leveren goederen die verkocht worden in bijvoorbeeld dollars relatief meer yens op in kas.

Naast het gunstige valuta-effect zorgden ook een verlaging van de kosten en de lancering van nieuwe producten zoals smartphones voor de ommezwaai van verlies naar winst. Maar op het gebied van mobieltjes blijft Sony marktaandeel verliezen aan de aartsrivalen Samsung en Apple. Om de verkopen aan te jagen onthulde Sony vorige maand de PlayStation 4 (PS4), de eerste nieuwe spelcomputer van het bedrijf in 7 jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen