Beurs19 mei '14 06:51Aangepast op 21 mei '14 15:31

Nederlandse arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler

Auteur: Pieter van den Akker

De Nederlandse arbeidsmarkt flexibiliseert in een hoog tempo. Dat blijkt uit onderzoek van TNO in opdracht van uitzendkoepel ABU.

Vorig jaar was gemiddeld één op de vier werknemers zzp'er of flexibele kracht, bijvoorbeeld op oproepbasis of met een tijdelijk dienstverband. Zo'n zes jaar geleden was het aantal flexibele arbeidskrachten nog één op vijf.

In vrijwel alle sectoren stijgt het aantal flexwerkers, vertelt Jurriën Koops van ABU op BNR. "Sterke uitschieters daarbij zijn sectoren als zakelijke dienstverlening, overheid, onderwijs en zorg en welzijn. Daar treedt een meer dan significante groei op. Dat betekent dat die bedrijven zich in toenemende mate flexibel willen inrichten."

Beschermen
Hoewel PvdA-Kamerlid Mariëtte Hamer verwacht dat ook werkgevers bij een aantrekkende economie een vaste arbeidsrelatie met hun werknemer zullen herwaarderen, pleit ze voor een snelle invoering van de Wet Werk en Zekerheid. "Er is ook een hele grote groep die het tegen zijn zin doet. En die wet is juist bedoeld om mensen met nulurencontracten te beschermen . De wet moet nog door de Eerste Kamer, dus we hopen dat we het toch wat meer in balans zullen brengen in de toekomst."

Met name voor laagopgeleiden blijkt het met een flexcontract heel moeilijk om een hypotheek te krijgen, een pensioen te kunnen opbouwen en te verzekeren tegen ziekte. "In de Wet Werk en Zekerheid zitten allerlei maatergelen. Scholingsrecht is een heel belangrijk punt om te zorgen dat mensen weer van de ene baan naar de andere te laten komen. Daar is die wet ook voor bedoeld."

Pensioenvoorzieningen
Dat flexwerk in de toekomst een belangrijke rol blijft spelen is onvermijdelijk. Dat is ook niet erg, vindt Hamer, maar het is wel zaak om bijvoorbeeld pensioenvoorzieningen voor zzp'ers te maken. "Daarom moet er ook ontslagrecht komen voor mensen met tijdelijke contracten. We zullen aan die twee kanten moeten werken. Gelukkig hoor ik steeds meer werkgevers zeggen dat ze missen dat ze iets op kunnen bouwen met iemand die even voor twee jaar invliegt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen