Beurs22 mei '14 18:33

'Fitch verhoogt rating Griekenland'

Auteur: ANP Nieuws

Kredietbeoordelaar Fitch is van plan zijn oordeel over de kredietwaardigheid van Griekenland verder te verhogen. Dat meldt persbureau Bloomberg donderdag op basis van een conceptrapport van het ratingbureau.

Fitch zou de Griekse kredietpositie een stap willen opvijzelen van B- naar B. Daarmee zouden de Griekse staatsleningen overigens nog altijd tot de bijzonder risicovolle 'junk'-klasse horen.

De iets positievere blik op de Griekse schulden wordt volgens het rapport toegeschreven aan de verbetering in de Griekse overheidsfinanciën en de stabilisering van de Griekse economie. De politieke risico's in het land blijven volgens Fitch echter hoog.

Drastisch bijgesteld
Fitch, een van de drie internationaal toonaangevende kredietbeoordelaars, verhoogde mei vorig jaar ook de rating van Griekenland. Branchegenoot Moody's volgde enkele maanden later.

In de voorgaande jaren werd het beeld over de Griekse kredietwaardigheid drastisch naar beneden bijgesteld, omdat het land ten onder dreigde te gaan zijn aan financiële problemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen