Beurs24 jan '13 20:06

Schoenenreus op kleinere voet verder

Auteur: BNR Webredactie

De winkelketen Schoenenreus die vandaag failliet werd verklaard, gaat in afgeslankte vorm verder. Investeerders Synergia, Eric Companjen en Paul Schouwenaar zijn bereid om in de komende jaren te investeren in het bedrijf.

De winkels gaan morgen weer open, maakte Schoenenreus bekend.

Online verkoop
Schoenenreus gaat zich de komende jaren richten op de onlineverkoop en een nieuwe winkelformule. Sinds vorig jaar laat de webshop van de schoenenketen een sterke groei zien. Ook heeft Schoenenreus in het afgelopen jaar met succes 17 winkels omgebouwd naar de nieuwe formule.

Deze nieuwe vestigingen laten een sterke omzetstijging en rendementsverbetering zien, zegt de winkelketen. Het bedrijf wil jaarlijks 60 filialen ombouwen. Met de investering zijn vele miljoenen euro’s gemoeid. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.

500 medewerkers verliezen baan
Met de doorstart is de werkgelegenheid voor ongeveer 1000 werknemers gegarandeerd. De nieuwe directie betreurt ten zeerste dat zij geen werk meer kan bieden aan de andere 500 medewerkers. Dit komt omdat 65 van de 206 winkels op termijn zullen sluiten.

Schoenenreus past ook het assortiment aan, zodat dit meer aansluit op hedendaagse modetrends. Zo gaat de winkelketen zich meer richten op A-merken, (sport)schoenen en accessoires en minder op kleding.

In gevaar
Het bedrijf werd in 1969 opgericht en is uitgegroeid tot een van de grootste schoenenketens in Nederland. In 2011 behaalde het concern een omzet van ruim 80 miljoen euro.

Het voortbestaan van traditionele schoenenwinkels komt steeds meer in gevaar door de opkomst van verkoop via internet. Eerder deze week liet retailgigant Macintosh ook al weten 70 schoenenwinkels (Scapino, Dolcis en Manfield) te gaan sluiten omdat het bedrijf meer heil ziet in onlineverkopen.

Gerelateerde artikelen