Beurs1 jul '14 09:41Aangepast op 1 jul '14 10:15

Aldi pakt misstanden arbobeleid aan

Auteur: ANP Nieuws

Supermarktketen Aldi gaat stappen nemen om de arbeidsomstandigheden van zijn personeel te verbeteren.

ANP
ANP

Het bedrijf zet daarbij voor het eerst in de geschiedenis een centrale afdeling personeelszaken (HRM-afdeling op holdingniveau) op, meldde CNV Dienstenbond vandaag.

De maatregelen volgen nadat de Inspectie SZW in oktober vorig jaar Aldi had gevraagd om een verbeteringsplan. De keten had de Arbowetgeving op verschillende punten overtreden. Volgens de inspectie had Aldi niet goed geïnventariseerd aan welke werkdruk en ongewenste omgangsvormen het personeel werd blootgesteld. Ook had de supermarkt onvoldoende maatregelen getroffen om te hoge fysieke belasting van medewerkers te voorkomen.

CNV werkt mee aan het verbeterplan. "We willen de medewerkers hier zelf nadrukkelijk bij betrekken. Wij gaan er vervolgens op toezien dat de verbetervoorstellen concrete uitwerkingen krijgen op de werkvloer'', aldus de vakbond.

Een woordvoerster van Aldi bevestigde dat er wordt gewerkt aan verbeteringsplannen, maar over de inhoud daarvan wilde ze niets kwijt. "We vertrouwen er op dat die tot verdere verbeteringen in de organisatie zullen leiden.''

Gerelateerde artikelen