Beurs24 jun '14 18:18Aangepast op 24 jun '14 20:00

'Doorstart Neckermann met vijftien mensen'

Auteur: Thijs Baas

Er komt een doorstart van Neckermann met 15 van de 240 werknemers. Of dat genoeg is om het e-commercebedrijf overeind te houden is onduidelijk, maar er zal op een andere manier gewerkt moeten worden, onder meer met gespecialiseerde toeleveranciers, zegt directeur Andreas Ezing tegen BNR.

Vandaag werd het faillissement van het postorderbedrijf uitgesproken door de rechter, maar met een beperkte doorstart lijkt het definitieve einde van Neckermann voorlopig weer even afgewend. "Wij zijn er heilig van overtuigd dat we het bedrijf Neckermann.com structureel als een succesvolle partij in de markt kunnen zetten."

Grote delen van het bedrijf zullen worden geoutsourced, zegt Ezinga. "Wij zijn ervan overtuigd dat het mogelijk is om het door te zetten. We zijn een modern e-commercebedrijf met een modern platform en een breed productassortiment. Dat blijven we doen met een trouwe klantengroep en ik ben ervan overtuigd dat die bij ons blijven bestellen. We hebben geïnvesteerd in ICT en een nieuwe webshop, dat heeft alleen niet geleid tot structurele winstgevendheid."

Axivate
Neckermann Duitsland ging al in 2012 failliet, maar vorig jaar overgenomen door investeringsmaatschappij Axivate. Maar daarna ging het ontzettend snel omlaag met de verkopen, zegt redacteur Nina van den Dungen. "Begin deze maand was er nog een bijeenkomst, maar van een naderend failllissement was nog geen sprake." Neckermann heeft de bonden niet geïnformeerd over het op handen zijnde faillissement, zegt een woordvoerder van FNV Bondgenoten tegen BNR.

Om te achterhalen waar het nou uiteindelijk mis is gegaan moet je volgens Ezinga veel verder terug dan de overname door Axivate. "Anderhalf jaar geleden lag het bedrijf op de intensive care. We hebben met heel veel energie van de medewerkers en een forse kapitaalinjectie geprobeerd het bedrijf erbovenop te krijgen, maar dat is helaas niet gelukt. Maar we hebben het personeel regelmatig ingelicht over de gang van zaken, dus het was denk ik geen grote verrassing voor het personeel."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen