Beurs31 dec '14 08:55

Ballast Nedam benaderd voor overname

Auteur: BNR Webredactie

Ballast Nedam is door Nederlandse en internationale partijen benaderd voor een eventuele fusie of overname. Dat meldt het bouwbedrijf.

Foto: ANP
Foto: ANP

Volgens Ballast Nedam willen de partijen, die niet met naam worden genoemd, de mogelijkheden voor een samengaan onderzoeken. Het bedrijf gaf aan strategische opties 'altijd serieus' in overweging te nemen. Verdere aankondigingen worden gedaan als ze 'van toepassing of noodzakelijk' zijn.

Een woordvoerster van Ballast Nedam gaf woensdagochtend aan dat het bedrijf is benaderd door verschillende partijen, die geen consortium vormen. Verdere details over het proces wilde ze niet geven.

Pril stadium
De woordvoerster zegt tegen BNR niet te willen reageren 'omdat het in een erg pril stadium is'.

Ballast Nedam meldde verder dat de eerder aangekondigde verkoop van de offshore-activiteiten aan Van Oord is afgerond. Die transactie levert het bedrijf naar eigen zeggen een 'significante'' boekwinst op over 2014. Operationeel ontstaat waarschijnlijk echter een verlies van 35 tot 45 miljoen euro, zoals eerder voorspeld.

Strategische partij
Welke partijen het kunnen zijn die interesse hebben in Ballast Nedam? Financieel redacteur René de Monchy: “Het kunnen strategische partijen zijn. De bouwsector doet het natuurlijk niet zo goed. Dus het is logisch als partijen elkaar opzoeken. Maar het kan natuurlijk ook een financiële partner zijn die kansen ziet dit bedrijf er weer bovenop te helpen. Want nogmaals: Ballast heeft het niet makkelijk. Dus als je er ingrijpt, zou je het rendement kunnen verhogen. Het kan ook zijn, en daar ziet het naar uit, dat het een combinatie van deze twee is. Je moet de Nederlandse markt wel een beetje kennen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen