Beurs29 apr '15 08:23Aangepast op 29 apr '15 18:36

Ballast Nedam lijkt te zijn gered

Auteur: Pieter van den Akker

Ballast Nedam is voorlopig van de ondergang gered. Het bouwbedrijf heeft een akkoord gesloten met zijn banken en samenwerkingspartners, waardoor de financiële positie aanzienlijk verbetert. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Foto: ANP
Foto: ANP

Het bouwbedrijf presenteert een pakket maatregelen om de gevolgen van de zware projectverliezen in de divisie Infrastructuur op te kunnen vangen.

Het is voor Ballast Nedam goed dat de levenslijn wordt aangelegd, zegt Errol Keyner van de VEB.

"Ze krijgen 43 miljoen euro aan nieuwe leningen verstrekt en ze gaan ook nog eens 20 miljoen euro ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen", weet economieredacteur Paul Laseur. "Dat is altijd wel een gevoelig puntje, ook bij beleggers. Er komt een claimemissie."
 

Enorme verliezen
Het akkoord moet voorkomen dat Ballast Nedam ten onder gaat aan de enorme verliezen die worden geleden op grote infrastructuurprojecten, zoals de werkzaamheden aan de A15 en de A2. Het bouwbedrijf verkoopt een groot deel van zijn belang in het A15-project aan samenwerkingspartners Strukton en Strabag, terwijl het werkzaamheden aan de A2 uitruilt met Strukton.

Ballast Nedam slaagde er vorige week voor de tweede keer niet in om met de jaarcijfers te komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen