Beurs27 mei '13 13:23Aangepast op 27 mei '13 14:29

SNS claimt 52 miljoen van Lips

Auteur: BNR Webredactie

SNS Bank claimt ruim 52 miljoen euro van vastgoedondernemer Roger Lips. Het gaat voor het grootste gedeelte (49,5 miljoen euro) om een restvordering uit het project The Wall, het winkelcentrum langs de A2 tussen Amsterdam en Utrecht.

De curatoren Jan Stadig en Flip Schreurs schrijven dat in hun eerste verslag over het persoonlijke faillissement van de vastgoedhandelaar.

Lips leende voor The Wall tussen 100 en 200 miljoen bij SNS. De bank kwam mede door dit en andere 'vastgoedavonturen' en door de kredietcrisis in grote problemen. De bank werd in februari genationaliseerd.

Lips betwist de vordering van SNS omdat de bank afstand zou hebben gedaan, staat in het verslag.

Faillissement
Roger Lips werd vorige maand failliet verklaard op aanvraag van ABN Amro. Volgens Lips heeft de bank daarmee een afspraak geschonden. Hij heeft hoger beroep aangetekend tegen het faillissement.

ABN Amro zegt bijna 25 miljoen euro tegoed te hebben. Het totaal van de ingediende vorderingen bedraagt tot dusver ongeveer 91 miljoen euro.

Herfinanciering
Lips en zijn vastgoedconcern zijn in de problemen gekomen door de economische crisis. In 2012 is geconstateerd dat de waarde van zijn vastgoedportefeuille aanzienlijk lager is dan de daarop rustende financieringen. Lips is bezig met een herfinanciering.

Medewerking van Roger Lips aan het onderzoek van de curatoren lijkt moeizaam te verlopen. De curatoren hebben nog geen volledig zicht in het vermogen van Lips, schrijven ze. De ondernemer weigert hun vragen over zijn bedrijf te beantwoorden, vertelde curator Schreurs maandag in een toelichting. De rechtbank in Den Bosch oordeelt nu of hij dat moet doen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen