Beurs15 apr '15 16:43Aangepast op 15 apr '15 17:00

Aandeelhouders SBM Offshore reageren laconiek op fraudezaak

Auteur: Pieter van den Akker

‘De top van SBM Offshore zou fraude willen verhullen’, kopten de kranten vandaag. Slecht nieuws voor de aandeelhouders van het bedrijf, zou je denken. Vandaag komen ze bijeen in het Hilton Hotel in Rotterdam.

De VEB maakt zich grote zorgen, maar de aandeelhouders van SBM Offshore reageerden woensdagmiddag voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering laconiek op de berichten, merkt verslaggever Harmen van der Veen die de meningen ging peilen.

Alles is fraude
“Er is nooit iets anders in de wereld geweest. Alles is fraude, list en bedrog. Zakendoen is ondernemen en ondernemen is bestand zijn tegen het meest ‘zware’ risico van wat er kan gebeuren”, is de reactie die hij als eerste optekent.

En de volgende: “Ons kent ons hè. Dat heb je in het gewone leven ook, in de gemeenteraad heb je het ook: het speelt overal."
 

Dan: “Je moet altijd wel weten dat dit soort dingen gebeurt in de wereld waarin zij opereren. We houden onze ogen en oren maar even open.”

Dubbel gevoel
“Je hebt natuurlijk een dubbel gevoel dat je je familie altijd steunt”, zegt weer een ander. Ja, SBM Offshore voelt als familie, beaamt hij. Maar wat als familie niet alles volgens de regels blijkt te doen? “Dan zal ik u na die tijd bericht doen”, antwoordt de man.

Errol Keyner van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) op de opmerking dat zij niet laconiek reageren waar de meeste aandeelhouders dat wel doen: “Nee, wij zijn niet laconiek. Ik denk dat er ook heel veel andere aandeelhouders zijn die hier niet zitten en zich toch zorgen maken. Er zijn wel redenen om wat argwaan te hebben richting de commentaren van het bestuur van SBM Offshore de laatste paar jaar.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen