Beurs7 jul '14 18:48

Griekenland krijgt weer geld

Auteur: BNR Webredactie

Griekenland krijgt weer Europees geld. Het land heeft voldaan aan de doelstellingen en daarom besloten de eurolanden maandag Griekenland 1 miljard euro aan leningen toe te kennen. Dat maakte de voorzitter van de eurogroep Jeroen Dijsselbloem na afloop van overleg in Brussel bekend.

Er lag begin april nog zeker 10 miljard euro op de plank voor Griekenland. De eurolanden besloten toen 6,3 miljard uit te keren en de rest op te knippen in kleinere delen, mits Athene een aantal hervormingen door zou voeren. Dat heeft het land nu gedaan en dus kan er worden uitbetaald.

Griekenland heeft de andere landen verzekerd dat begin augustus ook andere doelstellingen zullen zijn gehaald, aldus Dijsselbloem. Afhankelijk van het slagen daarvan kan het Zuid-Europese land dan opnieuw rekenen op 1 miljard euro.

Aanvullende steun
Na de zomer wordt bekeken of het lopende pakket voldoende is of dat er aanvullende steun nodig is. Er wordt dan gedacht aan het verlagen van rentes of verlengen van de looptijd van de leningen, vooralsnog niet aan een derde steunronde met flinke bedragen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen