Beurs7 apr '15 18:32

Ook op het Damrak is de lente aangebroken

Auteur: BNR Webredactie

Voor het eerst sinds lange tijd sloot de AEX vandaag boven de 500 punten. Uitblinker was TNT; het aandeel steeg ruim 28 procent in waarde.

Foto: ANP
Foto: ANP

De AEX-index sloot met een winst van 2,2 procent op 503,03 punten. Het is het eerste slot boven de 500 punten sinds begin 2008. Eind maart stond de belangrijkste graadmeter op het Damrak tijdens de handel al wel een paar keer kortstondig boven die psychologisch belangrijke grens.

 

TNT
Het aandeel TNT steeg ruim 28 procent tot 7,69 euro en naderde daarmee de biedprijs van 8 euro per aandeel waar FedEx voorbeurs mee kwam. Rob Jansen: “Daaraan kun je zien dat beleggers er eigenlijk niet van uitgaan dat er nog een concurrerend bod komt.”

FedEx en TNT schatten de kans dat de overname slaagt hoog in, hoewel een vergelijkbare poging van de Amerikaanse concurrent UPS ruim twee jaar geleden nog strandde op verzet van de Europese Commissie.

Midkap
De MidKap kreeg er 1,8 procent bij en kwam uit op 768,23 punten.

In de MidKap boekte het aandeel PostNL een winst van ruim 12 procent. Het postbedrijf heeft een belang van bijna 15 procent in TNT en steunt het bod van de Amerikanen. Met de opbrengst van circa 642 miljoen euro kan PostNL zijn financiële positie fors versterken, waardoor de uitkering van dividend aan aandeelhouders in zicht kan komen.

Ook in de rest van Europa was de stemming goed. De belangrijkste graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs gingen met winsten tussen de 1,3 en 1,9 procent de handelsdag uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen