Beurs30 jul '13 11:56

Chrysler helpt Fiat aan meer winst

Auteur: ANP Nieuws

De Italiaanse autofabrikant Fiat heeft het tweede kwartaal afgesloten met een nettowinst van 435 miljoen euro.

Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. Een jaar eerder bleef onder de streep 239 miljoen euro over.

Fiat dankt het positieve resultaat opnieuw aan zijn Amerikaanse dochter Chrysler. Zonder de bijdrage van dat bedrijf zou de autobouwer netto in de rode cijfers zijn gedoken. Dat was in het tweede kwartaal van 2012 ook al het geval.

De omzet van Fiat, inclusief die van Chrysler, nam met 3,7 procent toe tot 22,3 miljard euro. De operationele winst kwam uit op 1 miljard euro, een marginale toename vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Dubbelcijferige groei
Het aantal verkochte personenauto's, afgezien van de luxemerken die de groep bezit, steeg met 5 procent op jaarbasis tot 1,2 miljoen stuks. Dat was vooral te danken aan een dubbelcijferige groei in Latijns-Amerika en Azië. De verkoop in Noord-Amerika steeg met 4 procent, terwijl die in Europa, Afrika en het Midden-Oosten met 5 procent daalde.

Ook de verkoop van de luxemerken van Fiat zat in de lift, met een omzetstijging van 14 procent. Ferrari bracht 2 procent meer auto's aan de man en Maserati, mede dankzij de introductie van de nieuwste Quattroporte, zelfs 29 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen