Beurs9 apr '15 17:42

Sjaak Rijke: Ik wil mijn normale leven weer oppakken

Auteur: Eva Oude Elferink

Dolblij is hij, om weer op vrije voeten te zijn. En zelfs nog in goede gezondheid, al waren de afgelopen jaren mentaal en fysiek heel zwaar. Dat schrijft de deze week vrijgekomen Sjaak Rijke in een verklaring. Met ook één duidelijke oproep: media, gun hem zijn rust.

Drie jaar lang zat Sjaak Rijke vast in Noord-Mali tot hij afgelopen maandag werd gered bij een actie door Franse militairen. Op de ambassade in de Malinese hoofdstad Bamako werd hij herenigd met zijn vrouw die bij zijn ontvoering wist te ontkomen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat de verklaring van Rijke heeft vrijgegeven, laat weten dat hij en zijn vrouw naar een onbekende bestemming zijn afgereisd om tot rust te komen. Die rust hoopt Rijke ook te treffen als hij weer terugkeert naar Nederland, zo schrijft hij. Doe hem geen groot onthaal.

"De gedachten aan de hereniging met familie, vrienden en collega's in Nederland hebben mij mentaal op de been gehouden. [...] Ik hoop dat iedereen de rust nog even kan bewaren en dat we een groots weerzien op een later moment wellicht kunnen organiseren, zodat ik er zelf ook van kan genieten."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen