Beurs9 jan '15 08:03

Nieuwe acties dreigen bij Brink's

Auteur: Pieter van den Akker

Het slepende conflict tussen geldtransporteur Brinks en zijn werknemers dreigt opnieuw uit te monden in acties. Vandaag willen de vakbonden betere voorwaarden zien voor de ruim 600 medewerkers die hun baan bij Brinks verliezen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Actie-coördinator Leen van der List van FNV Bondgenoten  heeft gisteren tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Nederlandse Veiligheidsbranche een petitie aangeboden om zijn eisen onder de aandacht te brengen.

Geen toezeggingen
“Er is wel op gereageerd, maar niet op de manier zoals we hadden gehoopt”, zegt Leen van der List van FNV Bondgenoten op BNR. “Er is wel wat begrip getoond. Er is gezegd dat men het nog eens een keer in het bestuur gaat bespreken, maar het leidde niet toezeggingen echt stappen te gaan zetten.”

Wat de allerbelangrijkste toezegging is die hij wil zien? “Van de partijen die zo meteen het werk gaan uitvoeren willen wij graag zien dat zij een belangrijk aantal van de werknemers in dienst gaan nemen op behoorlijke arbeidsvoorwaarden."
 

Werk naar werk is de crux? Van der List beaamt: “De beste zekerheid die mensen kunnen hebben voor hun toekomst is werkzekerheid.”

Nieuwe acties
Nieuwe acties zijn allesbehalve uitgesloten, aldus Van der List. “Als je ziet dat partijen niet veel bewegen kan je als vakbond op enig moment niet anders dan het ultieme wapen inzetten.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen