Beurs8 mei '15 08:04

Is V&D nog te redden? Zelf denken ze van wel

Auteur: BNR Webredactie

V&D maakt in de loop van de ochtend de nieuwe strategie bekend om weer financieel gezond te worden. Het warenhuis verkeert sinds begin dit jaar in financieel zwaar weer en voert strijd over het korten van salarissen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Anton Wiggers, bedrijvendokter en partner bij de Themis Company, verwacht geen grote ommezwaai. "Eerlijk gezegd niet echt. Nee, het zal toch een beetje stuck in the middle blijven."

Meer brands
Wat hij verwacht? Wiggers: "Het zal zijn dat ze hun klanten beter willen leren kennen. Ze willen inspelen op de klantenwensen. Ze gaan zich richten op drie klantprofielen: de wereldburger, de huiselijke en de plichtsgetrouwe. Ik verwacht niet echt een fundamenteel andere aanpak, wel een andere focus. Meer brands, meer merken en zo proberen om ook online meer te doen."
 Wiggers geeft de nieuwe topman, John van der Ent, wel een kans. "Hij zal wel moeten. Maar het krachtenveld binnen de organisatie moet mee. Dat lijkt me een heel lastige. In de retail worden de kosten bepaald door personeelskosten en met name de huur. Daar kan je niet in een nutshell afscheid van nemen. Daar heeft-ie mee te dealen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen