Beurs9 mrt '15 14:28Aangepast op 9 mrt '15 15:27

Tesla schrapt banen in China

Auteur: Thijs Baas

Tesla Motors gaat een deel van zijn Chinese banen schrappen vanwege tegenvallende verkoopcijfers. De Chinese krant Economic Observer meldt dat het aantal banen zal worden teruggebracht van 600 naar nauwelijks 400. Het bedrijf hoopt in afgeslankte vorm beter in te kunnen spelen op de Chinese markt, meldt woordvoerder Gary Tao.

Foto: ANP
Foto: ANP

Hoeveel banen er verdwijnen wist Tao niet te melden. "Het doel is om beter in te spelen op de Chinese markt", meldt hij. "Het team blijft stabiel en sterk. De huidige personele veranderingen begon aan het begin van het jaar. The Economic Observer meldde dat de lokale verkoopafdeling de helft van het personeelsbestand zal wegsnijden, bij onder meer marketing, public relations en administratiekantoren.

Lokale bestuurders, onder wie voormalig president Veronica Wu en Jin, voormalig vice-president communicatie, verlieten het bedrijf onlangs al. Miljardair Elon Musk, eigenaar van Tesla, wijt de tegenvallende omzetten aan de scepsis onder Chinezen tegenover het opladen van elektrische voertuigen. Het bedrijf heeft negen winkels en service centra in zes Chinese steden en heeft overeenkomsten voor oplaadpunten met bedrijven als China Unicom en Soho China Ltd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen