Beurs27 dec '11 12:35Aangepast op 27 dec '11 13:00

Miljoenenfraude met valse postzegels

Auteur: BNR Webredactie

De grootste fraudezaak ooit met postzegels in Nederland. PostNL is naar schatting enkele miljoenen euro's aan omzet misgelopen door een grootscheepse handel in valse postzegels.

Dat maakte PostNL dinsdag bekend. De nepzegels werden via websites verkocht, voor een prijs die ver onder de werkelijke waarde van de postzegels lag. De neppers zijn ontdekt via zogenoemde authenciteitssystemen van PostNL.

De valse zegels werden volgens PostNL vooral gebruikt voor het verzenden van de duurdere, aangetekende stukken, pakketten en internationale zendingen.

Het bedrijf vermoedt dat dit ongeveer een halfjaar heeft kunnen gebeuren. PostNL heeft aangifte gedaan. "Geen enkele postzegel kan onder de nominale waarde gekocht worden, omdat het wettelijk vastgelegde waardepapieren zijn.''

Niet te onderscheiden
De valse postzegels zijn volgens commercieel directeur Ger Jacobs van het bedrijf op het oog bijna niet te onderscheiden van de echte postzegels. Poststukken waar valse zegels op zitten, worden niet bezorgd. Postzegelvervalsers, of mensen die valse postzegels gebruiken, kunnen 6 jaar gevangenisstraf krijgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen