Beurs25 nov '14 09:10

Halfords failliet: 90 winkels blijven dicht

Auteur: BNR Webredactie

Voor fiets- en automaterialen kan je niet meer terecht bij Halfords. De winkels blijven vanaf vandaag dicht. Meer dan 400 mensen komen op straat te staan.

Foto: ANP
Foto: ANP

Al is er nog een héél klein kansje op een doorstart, zegt Peter Zeylmaker van Halfords op BNR. “Het voltallige personeel heeft gisteravond van de curatoren te horen gekregen dat de doorstart in ieder geval niet tijdig is gerealiseerd. Er hangt altijd een maximale periode aan een faillissement waarin het gerealiseerd moet worden."
 

De 28 franchise winkels blijven wel geopend. De curatoren zijn volgens hem nog in gesprek met ‘een serieuze kandidaat’. “Die heeft zich overigens pas in een heel laat stadium gemeld. Men verwacht in de loop van volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven of die doorstart daadwerkelijk zal plaatsvinden. We praten over zo’n 450 mensen die hierdoor getroffen worden.”

Geen sociaal plan
Er ligt geen sociaal plan klaar voor de mensen die op straat komen te staan. “Het is een faillissement, we hebben niet te maken met een afslankoperatie. Het is gewoon einde oefening.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen