Beurs5 jan '15 10:00Aangepast op 5 jan '15 14:49

Nieuwjaarsreceptie minder populair

Auteur: BNR Webredactie

Gemeenten doen het nog wel, maar in het bedrijfsleven is de nieuwjaarsreceptie passé. Dat blijkt uit een inventarisatie van BNR bij Nederlandse bedrijven.

Dit jaar is bij veel bedrijven een informele bijeenkomst met een kop koffie zonder een ellenlange speech van de baas de trend. De traditionele nieuwjaarsreceptie met een lange toespraak verliest terrein. “Dat was in een periode dat veel organisaties een heel jaar vooruit konden kijken. Dat zie je niet zo veel meer”, zegt leiderschapsexpert Jan de Vuijst.

Het moment dat er ertoe doet
Volgens hem is zo’n jaarlijks evenement voor leiderschap minder belangrijk geworden. Wat veel beter werkt, zegt De Vuijst, is naar voren treden op momenten die belangrijk zijn voor de organisatie. “Als er ontslagen dreigen, zal dat zelden precies in januari een rol spelen. Of een mooie, grote nieuwe klant, een nieuwe strategie of een nieuwe marktbenadering… Vanuit leiderschapsperspectief ben je erbij op het moment dat het ertoe doet.”

De Vuijst kan goed begrijpen dat juist gemeenten vasthouden aan de nieuwjaarsreceptie. “Bij gemeenten speelt bijvoorbeeld dat ze wat diffuser aan het worden zijn. Ze worden overspoeld met heel verschillende taken. Je hebt gemeentelijke herindelingen gehad. Voor veel gemeenten speelt op het ogenblik de vraag: wie waren wij ook alweer, waar ging het ook alweer over?”

Delen
Bovendien, zegt hij, zijn gemeenten grote, complexe organisaties. “Je moet niet vergeten dat bij gemeenten de kans groot is dat je collega’s hebt waarvan je totaal geen idee hebt wat die doen. De een kijkt naar de straatverlichting, de ander kijkt naar de brandweer en de derde naar de gezondheid van oude mensen. Dat idee – waar staat wij nou eigenlijk voor – is diffuser geworden. Dan komt er meer behoefte om dat nog eens een keer met elkaar te delen, om elkaar te zien, om daarover te praten met elkaar. Daar kan een nieuwjaarsreceptie heel goed voor gebruikt worden.”

Hoe dan ook geldt voor iedere nieuwjaarsspeech dat je een onderwerp moet kiezen dat de medewerkers bezighoudt, zegt De Vuijst. “Niet zozeer wat jou bezighoudt, maar wat je denkt dat de werkvloer bezighoudt. Als er veel onzekerheid is, die niet proberen te bezweren, maar te zeggen dat jij er ook van baalt en dat het nu eenmaal onzeker is.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen