Beurs5 feb '13 16:37

Accountants: cijfers ziekenhuizen onbetrouwbaar

Auteur: Anne-Greet Haars

Alle Nederlandse ziekenhuizen dreigen van de accountant geen goedkeuringsverklaring voor hun jaarrekening over 2012 te krijgen, omdat de cijfers van de ziekenhuizen niet betrouwbaar zijn.

De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) heeft in een brief aan het ministerie van Volksgezondheid, die in handen is van het Financieele Dagblad, zorgen geuit over de administratie van ziekenhuizen.

Factureringssysteem
Wegens onduidelijkheid over een afgelopen jaar ingevoerd nieuw factureringssysteem, was begin dit jaar slechts een derde van de behandelingen van 2012 goed verwerkt, zo verklaart een woordvoerder van de NBA. Volgens hem wordt er sinds vorige maand intensief overleg gevoerd met de overheid en andere betrokken partijen om alle problemen en kinderziekten zo snel mogelijk uit de wereld te helpen.

Problemen
Als de ziekenhuizen niet op tijd een accountantsverklaring hebben, waarin hun jaarrekeningen wordt goedgekeurd, kan dat ziekenhuizen problemen opleveren bij het afhandelen van hun financiering met de bank.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen