Beurs24 nov '14 16:26Aangepast op 24 nov '14 17:38

Binnenvaart: 'Grote hinder van stakingen België'

Auteur: Marjan van den Berg

Meer dan 130 binnenvaartschepen, waaronder waarschijnlijk een flink aantal Nederlandse, liggen op dit moment stil in de haven van Antwerpen als gevolg van acties tegen geplande bezuinigingen van de nieuwe regering.

Containers stapelen zich op in Antwerpse haven. Foto: ANP
Containers stapelen zich op in Antwerpse haven. Foto: ANP

Dat meldt Binnenvaart Logistiek Nederland op BNR.

 

Hoeveel Nederlandse binnenvaartschepen in Antwerpen stilliggen, is niet bekend. Duursema: “Maar het grootste deel van de schepen die Antwerpen aandoen, vaart onder Nederlandse vlag.”

Uit protest tegen voorgenomen bezuinigingen worden sommige toegangswegen naar de Antwerpse haven geblokkeerd. Ook staken zee- en kustloodsen en andere havenmedewerkers.

Meer acties
De komende drie maandagen wordt er eveneens gestaakt. Binnenvaart Logistiek Nederland verwacht dan dezelfde problemen; niet alleen op de dag zelf, maar ook tijdens het wegwerken van achterstanden.

De brancheorganisatie vreest voor grote economische schade, zeker omdat binnenvaartschippers het toch al moeilijk hebben vanwege de economische crisis.

Volgens Binnenvaart Logistiek Nederland is de haven niet de plek "om dit soort conflicten uit te vechten. Het debat over het regeringsbeleid moet in het parlement worden gevoerd".


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen