Beurs16 okt '13 22:17Aangepast op 17 okt '13 06:47

Grolsch sluit akkoord over nieuwe CAO

Auteur: ANP Nieuws

Bierbrouwer Grolsch heeft een akkoord gesloten met vakbond FNV Bondgenoten over een nieuwe cao. Dat lieten de betrokken partijen gisteravond weten.

Het gaat om een cao met een looptijd van 2 jaar. Die voorziet in een vaste loonstijging voor de medewerkers van 2,5 procent verdeeld over deze periode. Daarnaast komt er ee variable beloning van 1 procent.

Stakende productiemedewerkers legden dinsdag de brouwerij vrijwel geheel plat, nadat eerder distributiemedewerkers die de horeca bevoorraden het werk hadden neergelegd. Ook vorige week werd al meerdere keren gestaakt bij Grolsch, omdat werknemers betere arbeidsvoorwaarden wilden.

Verleden tijd
Eerdere cao-onderhandelingen liepen vast, nadat het bedrijf een loonbod had gedaan van 0,75 procent. Tegelijkertijd vroeg het bedrijf de medewerkers om drie atv-dagen in te leveren in ruil voor een variabele beloning van 1,25 procent. Van het inleveren van atv-dagen is volgens De Vries nu geen sprake meer.

Met het akkoord is het conflict bij de dochteronderneming van de internationale biergigant SABMiller nu verleden tijd, aldus de vakbondsbestuurder. "De brouwerij kan weer aan en dat werd tijd ook'', stelde hij. "Dit succes komt geheel op het conto van de werknemers. Ze hebben er hard voor gevochten.''

Tevreden
Grolsch gaf aan tevreden te zijn met het onderhandelingsresultaat. De medewerkers die deenamen aan de acties gaan weer aan het werk, waardoor de brouwerij weer volledig operationeel is.

Bij Grolsch in Enschede werken ongeveer 600 werknemers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen