Beurs24 apr '15 12:50

Column Koen Bender | Het gezwel Griekenland

Auteur: BNR Webredactie

De gesprekken over het noodlijdende Griekenland blijven een steekspel waarin het vooral de Grieken zijn die met de media praten over voortgang, zegt Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer. "Uiteindelijk moeten we van de rest van Europa horen of dat inderdaad zo is. Die geluiden krijgen we niet."

"En dus tikt de tijd verder", zegt Bender, "en zouden we op enig moment moeten zeggen: we gaan het gezwel dat Griekenland is, er gewoon maar af snijden. Vanuit de eurozone staat er ruim 240 miljard uit aan de Grieken. Verschrikkelijk veel geld, maar als je het afzet tegen de totale economie van de eurozone, dan is het een procent of drie."

Het is misschien wat moeilijk te ontwaren, maar toch is er een lichtpuntje aan de kwestie, gelooft Bender. "Als er iets goed is aan dit verhaal, dan is het dat we ons hebben kunnen voorbereiden. Kicking the can down the road is op zich natuurlijk verschrikkelijk, maar het zorgt er wel voor dat je je erop kan voorbereiden dat de Grieken nu maar een keer moeten vertrekken. En dat dat 3 procent kost van je bruto nationaal product, dat kun je inmiddels lijden. Die schrik komen we te boven."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen