Beurs27 jun '14 07:32

VEB wil salarisplafond accountants

Auteur: Marjan van den Berg

Er moet een salarisplafond komen voor accountants. Met het geld dat daarmee bespaard wordt, kan de kwaliteit van de sector worden verbeterd. Dat zegt aanstaand directeur Paul Koster van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) tegen het Financieele Dagblad en BNR.

“Er zijn veel teleurstellingen geweest over de laatste jaren in de rol van de accountants: fraude, rapportages waar twijfel over was. Er zijn vele kritische rapporten van de AFM over de kwaliteit van de accountants, en recente serieuze problemen - denk ik - hebben minister Dijsselbloem ertoe gebracht om te vragen om nieuwe maatregelen om de kwaliteit te verbeteren", zegt Koster, die volgende maand Jan Maarten Slagter opvolgt als VEB-directeur.

Maatschappelijke discussie
“Ik denk dat, passend in de maatschappelijke discussie rond beloning die in Nederland wordt gevoerd, de accountants hier een kans hebben om een serieuze stap te nemen, waarbij ze laten zien dat ze de boodschap van alle kanten begrijpen dat de kwaliteit moet verbeteren”, zegt Koster, doelend op een maximering van het accountantssalaris.

Het geld dat met een salarisplafond bespaard wordt, moet worden geïnvesteerd in verbeteringen in de sector, stelt Koster. “Dat betekent dus investeringen in training, educatie, research en andere voorbeelden.”

Zaterdag in het Financieele Dagblad een uitgebreid interview met Paul Koster en Jan Maarten Slagter


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen