Beurs9 jul '14 07:47

Estro hield deur dicht voor Nederlandse kandidaat-kopers

Auteur: Pieter van den Akker

Kinderopvangorganisaties Partou en SWK-groep zijn woedend. Ze hadden graag een groot deel van de crèches van het nu failliete Estro overgenomen. Maar die organisatie zou de deur doelbewust hebben dichtgehouden.

Volgens economieredacteur Paul Laseur vinden Partou en SWK dat zij een beter aanbod hadden. "We hebben gesproken met Katinka Habermehl-Reuling, directeur van Partou en met Ad Doorneveld, voorzitter van de SWK-Groep. Dat waren de twee grootste kinderopvangorganisaties van Nederland na Estro. Zij zeggen dat ze wel interesse hadden om een flink deel van de locaties over te nemen van Estro en dat ze daar al lang voor het faillissement over hadden aangeklopt. Estro heeft dat tegengehouden, afgewezen."

Ook vlak voor het surseance zocht Partou nog contact, zo zeggen ze. Maar Estro hield opnieuw de boot af en zei dat de deal gesloten was, zodat de deur niet meer op een kier kon.

'Onnodig banen en locaties verloren'
"Deze twee clubs zijn ervan overtuigd dat zij samen een betere prijs hadden geboden voor de crèches dan nu betaald wordt door Smallsteps", zegt Paul Laseur. "Zij zouden ook meer locaties en banen hebben kunnen behouden, stellen ze. Maar kennelijk moest alles op alles worden gezet om een groot deel van de crèches over te doen aan Smallsteps. Dat was al helemaal in kannen en kruiken. Dus ze kregen gewoon geen kans."

Gerelateerde artikelen