Beurs23 apr '12 08:03

Concertkaartjes en cursussen: echt Hema!

Auteur: Pieter van den Akker

De Hema stort zich op de ticketmarkt. Klanten kunnen er vanaf vandaag ook terecht voor kaartjes voor concerten, theater en evenementen. Dat zegt directeur Ronald van Zetten maandag op BNR.

Hema gaat zo de concurrentie aan met grote jongens als Mojo en Ticketservice.nl. Van Zetten legde in BNR Humberto Tan uit: "We zien een gat in de markt. We kunnen straks zonder administratiekosten tickets op de markt brengen. Dat is voor klanten zeker interessant. Dat is de reden waarom we denken dat we in die markt iets kunnen gaan betekenen."

Lord of the Rings
Omdat Hema geen reserverings-, boekings- of administratiekosten rekent, wordt veel ergernis voorkomen, gelooft Van Zetten. Zijn bedrijf verkoopt niet alleen concertkaartjes, maar ook kaartjes voor theater en evenementen. "Toverland, Hermitage, Lord of the Rings, Film by the Sea, Dierenpark Emmen, Plopsaland, Slagharen, Madam Tussaud, Amsterdam Dungeon", somt hij wat voorbeelden op.

Hema is niet zelf op het idee gekomen om zich op deze markt te storten. "Wij zijn benaderd door een partij die tickets verkoopt. Zij vonden het een goed idee dit samen met ons te doen. Die kennis zit bij iemand die daar veel verstand van heeft."

Cursussen
Maar wie die partij dan is, mogen we niet weten. Concertkaartjes zijn overigens niet het enige nieuwe in het assortiment. Want de Hema gaat ook opleiden. Met 75 cursussen. "Die verkopen we ook online. Dan koop je een abonnement en kun je een heel jaar lang profiteren van die cursus. Die kun je op iedere plek die je wil online volgen. Ik denk dat wij de goedkoopste zijn in de markt. Dus we gaan ook die cursusmarkt binnenkomen met 75 cursussen."

Restaurant op de schop
Ook de maag wordt niet vergeten. De tompoucen en rookworsten blijven natuurlijk. Maar het Hema-restaurant gaat flink op de schop. "Het nieuwe restaurant is een hele nieuwe opzet. We gaan meer maaltijden aanbieden tegen vaste lage prijzen. Daarnaast gaan we assortiment bieden wat we eerder niet verkochten. Daarmee proberen we ook in de restaurantmarkt iets te betekenen."

Gerelateerde artikelen