Beurs21 mei '13 11:00

'Geen telefoonabonnement voor minderjarigen'

Auteur: BNR Webredactie

Jongeren onder de 18 zouden eigenlijk geen telefoonabonnement moeten hebben. Dat vindt Henk Keizer, de directeur van incassobedrijf GGN. Jongeren belanden steeds vaker in de schulden door hun dure abonnement.

Henk Keizer, directeur van GGN, legt uit dat hij steeds vaker deurwaarders moet sturen naar minderjarigen. "We zien absoluut een tendens dat telefonie een zaak is waar we vaker voor aan de deur komen en wij zien dat de jongeren onder 18 jaar ook bezocht worden. Die vallen natuurlijk nog steeds onder het ouderlijk gezag. Dus wij spreken de ouders er dan ook op aan."

Keizer geeft toe dat het verbieden van abonnementen voor jongeren een steen in de vijver is. Maar volgens hem zouden jongeren en de mobiele aanbieders beter af zijn met prepaid kaarten voor telefoons. "Aan de voorkant wordt het abonnement vaak afgesloten in de veronderstelling dat ze de abonnementsgelden gaan betalen, maar na verloop van tijd kom je er achter dat de inkomsten zeker voor bij jeugdige leeftijd nog flink kunnen verschillen. Dan zie je dat ze niet meer kunnen betalen."

Prepaid
Daarom pleit hij voor prepaid-abonnementsvormen. "Dan zou er afgenomen kunnen worden naar de middelen die er zijn. Het is niet zo dat we dit doen omdat alleen de jeugdigen in de problemen komen. Ook de telefoonaanbieder heeft er belang bij dat hij  binnenkrijgt wat hij verwacht. Je moet zoeken naar oplossingen hoe je de telefoon wel betaald krijgt."

Dat prepaid bellen nu in veel gevallen duurder is, is Keizer dan ook een doorn in het oog. "Daarom zou het prepaid bellen ook afgestemd moeten worden op de kosten van een abonnement. Je zou het prepaid abonnement volledig gelijk moeten maken aan het abonnement."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen