Beurs6 jun '14 07:36

Tony's Chocolonely beste werkgever van Nederland

Auteur: Pieter van den Akker

Tony's Chocolonely is de beste werkgever van Nederland, zo blijkt uit een onderzoek van Great Place to Work. In de top 100 van beste werkplekken in Europa zijn in totaal twaalf Nederlandse ondernemingen terug te vinden.

Tony's Chocolonely is met name zo opvallend omdat ze op bijzondere wijze hun missie doorvertalen naar niet alleen hun medewerkers, maar naar werkelijk iedereen in de keten die is betrokken bij hun product. Dat wil zeggen: hun medewerkers, toeleveranciers, klanten, etc.", vertelt directeur Erik van Riet van Great Place to Work op BNR.

Slaafvrij
"De missie is om de chocolade-industrie slaafvrij te krijgen. Daar betrekken ze diverse mensen op een wel heel bijzondere en intensieve manier bij om dat voor elkaar te krijgen. En dat in een wereld die juist bepaald wordt door enorme giganten in de chocolade-industrie."

In Europees verband scoort Microsoft  goed, aldus Van Riet. "Heel veel mensen kennen Microsoft van het nieuwe werken, waarin ze vele jaren vooruit liepen op veel andere organisaties. Dat was jaren geleden. Daarna hebben ze een overstap gemaakt naar diversiteit."

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen