Beurs18 nov '14 10:41

Wie vergelijkt de vergelijkingssites?

Auteur: Thijs Baas

Vooral kleinere vergelijkingssites willen nog wel eens uiteenlopende adviezen geven met betrekking tot zorgverzekeringen. Ze blijven een goed hulpmiddel om je goed te oriënteren, maar de kwaliteit van de sites is sterk wisselend. Oppassen dus, zegt hoofd toezicht van de AFM Michiel Denkers tegen BNR.

Ongeveer zes op de tien mensen die zich oriënteren op een financieel product gebruiken een vergelijkingssite. Die zijn juist bedoeld om consumenten wat meer overzicht te geven en de onderlinge vergelijkbaarheid van producten beter te maken. We hebben gezien dat de vergelijkingssites daar een uitstekend hulpmiddel in kunnen zijn, maar als je ze gebruikt, kijk dan op meerdere vergelijkingssites. De uitkomst die er uitrolt kan - soms overigens om goede redenen - nog wel eens verschillen.

Het advies dat uit de vergelijkingssite naar voren komt is dus niet per se het beste product. Maar waar moet je nou specifiek op letten? Denkers: "We zeggen er ook bij dat je je niet blind moet staren op de prijs. Kijk ook naar de kwaliteit en zorg dus ook dat de vergelijkingssite ook goed de voorwaarden die voor jou belangrijk zijn meeweegt in het komen tot een ranking en kijk ook verder dan de top-drie die de vergelijkingssite je voorschotelt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen