Beurs11 mrt '13 07:37

Pretpark biedt kansen voor oudere werknemer

Auteur: Thijs Baas

Jonger dan 50? Dan ben je niet welkom op de selectiedag van het Dolfinarium volgende week. Daar zoeken ze vooral oudere werknemers, het komende seizoen. En daarin staan ze niet alleen...

"De gast die hier loopt, die ook op leeftijd is, loopt makkelijker op een medewerker af van de zelfde leeftijd dan op een jonger iemand", zegt Sietze Hess van het Dolfinarium. Maar zij zijn niet de enigen. Een kleine rondgang leert dat ook Walibi Holland werft oudere werknemers, vooral via-via: de Efteling werft niet speciaal oudere werknemers maar dat is vooral omdat er zó veel ouderen in dienst zijn die al jaren voor het pretpark werken, dat een 12,5-jarig jubileum niet eens wordt gevierd - vertelt een woordvoerder.

Plopsaland
Ook Plopsaland wierf in België onder ouderen en dat bleek een groot succes. Reden genoeg dat er vanaf dit jaar ook in Nederland en Duitsland naar 55 plus-werknemers wordt gezocht. "Het is eigenlijk een omscholingstraject samen met de gemeente. Daarmee zijn we in de opstartfase en we hopen het rond september te kunnen uitrollen."

Ton Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarkt vraagstukken aan de Universiteit Tilburg begrijpt de trend. "In die parken is sfeer heel belangrijk. Ze willen mensen hebben die loyaal en betrouwbaar zijn en goede sociale vaardigheden hebben en dan hebben ouderen eigenlijk wat meer te bieden dan jongeren in het algemeen." En dat ondanks de negatieve beeldvorming rond ouderen, zegt Wilthagen. "Ze zijn te duur, niet productief. Van de vacatures die er nu nog zijn wordt maar 2 procent ingevuld door een 55-plusser."

Omscholen
En een gedegen vooropleiding is niet nodig, benadrukt Wilthagen. "Als je als oudere bouwvakker geen werk kunt vinden, is het fantastisch als je met de goede uitstraling en sociale vaardigheden tóch werk kunt vinden." En dat klinkt als een win-winsituatie...

Gerelateerde artikelen