Beurs3 mei '12 15:20

Winstval Sara Lee

Auteur: Fleur de Bruijn

Het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Sara Lee heeft de winst in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar hard zien dalen.

De operationele winst kwam uit op 28,8 miljoen euro of 4,5 cent per aandeel, tegen 94,1 miljoen euro of 15,9 cent per aandeel een jaar eerder. Sara Lee maakte het kwartaalresultaat donderdag bekend.

Pickwick
Exclusief eenmalige posten verdiende de maker van Douwe Egberts-koffie en Pickwick-thee 15,1 cent per aandeel. De voedingsmiddelengigant, die zich dit jaar opsplitst in twee aparte bedrijven, verwacht dat de winst over het hele jaar uitkomt tussen de 67,5 en 72,1 cent per aandeel.

De omzet steeg met drie procent tot 1,41 miljard dollar. Alle bedrijfssectoren toonden kracht, in West-Europa het meest met een omzetgroei van 10,5 procent.

Op koers
Topman Jan Bennink kondigde aan dat het bedrijf op koers ligt om de koffie- en theeactiviteiten op 30 juni te kunnen afsplitsen. De twee nieuw te vormen bedrijven zijn in volle voorbereiding om ‘zeer succesvolle' bedrijven te worden, zei hij.

Positief ook, na 2 jaar van sterke stijging van de kosten van grondstoffen, is er eindelijk een stabilisatie, en in het geval van koffie een omkering van de trend, voegde operationeel directeur Marcel Smits toe.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen