Beurs12 mrt '12 16:35

Celstraf geëist vanwege failliet 60 bv's

Auteur: Fleur de Bruijn

Tegen een 55-jarige opkoper van bv’s is dinsdag door de officier van justitie drie jaar gevangenisstraf geeist wegens faillissementsfraude, witwassen en leiding geven aan een criminele organisatie.

Dit schrijft het Financieele Dagblad dinsdag. Uit onderzoek van de fiscale opsporingsdient Fiod blijkt dat Wagemans de afgelopen jaren 244 bv's heeft overgenomen. Meer dan zestig zijn onder dubieuze omstandigheden failliet gegaan. De totale schade van zijn bv-handel bedraagt volgens de Fiod 80 miljoen euro.

Amateur curator’
Wagemans zei op de zitting dat hij onschuldig is. Hij noemde zich een 'amateur curator' die er wel degelijk voor zorgde dat schuldeisers werden betaald. Volgens de officier werden bv's na een overname stelselmatig leeggehaald. Het geld kwam terecht op bankrekeningen van Wagemans en andere leden van de groep. Vervolgens werden het geld contant opgenomen.

Topje van ijsberg
De Fiod heeft berekend dat de groep Wagemans zeker 1,3 miljoen euro heeft verdiend, 'maar in feite is dat waarschijnlijk slechts het topje van de ijsberg', zei de officier van justitie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen