Beurs24 aug '15 07:48

'Kleine aandeelhouders moeten zich veel meer roeren bij overnames'

Auteur: Thijs Baas

Kleine aandeelhouders moeten niet meer accepteren dat ze bij een overname worden gedwongen om hun aandelen te verkopen. Dat zegt Gert Jochems, expert en adviseur op het gebied van beleggingsvraagstukken en compliance, vandaag in het Financieele Dagblad.

Foto: ANP
Foto: ANP

In de overnameprecedure van het beurgenoteerde IT-bedrijf Unit4 bepaalde de rechter onlangs dat de koper geen rekening hoeft te houden met de kleine aandeelhouders. Maar als zij van zich hadden laten horen, was dat misschien anders geweest, zegt Jochems. "Dat concludeer ik uit de uitspraak, omdat de Ondernemingskamer dat heel duidelijk in de argumentering naar voren brengt. Als een aantal aandeelhouders het niet eens is met de voorwaarden van een overnamebod, staat een rechtsgang gewoon open."

Ten Cate
De volgende bieding waarbij de kleine aandeelhouders op hun strepen zouden kunnen gaan staan is Ten Cate. De prospectus moet nog verschijnen, maar er dreigt discussie te ontstaan over de biedingsvoorwaarden. "Dat zou een nieuwe procedure kunnen zijn waar de argumenten van de Ondernemingskamer eigenlijk opnieuw getoetst kunnen worden."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen