Beurs25 mrt '14 17:50

'Nucleaire top bewijst: thuiswerken werkt!'

Auteur: BNR Webredactie

De nucleaire top toont aan dat het Nieuwe Werken óók in Nederland goed uit de verf kan komen. Daarvan is de Algemene Werkgeversvereniging overtuigd. Tegen alle verwachtingen in verlopen de spitsen rustig. De reden is dat mensen vandaag massaal thuiswerken, gelooft de AWVN.

Rinske Rietbergen van de werkgeversvereniging is een van de mensen die vandaag thuis hebben gewerkt. "Ons hoofdkantoor staat in Den Haag. Een heel grote groep medewerkers die van buiten Den Haag moet komen, werkte vandaag thuis of op een andere locatie van AWVN in het land."

Bij de AWVN zijn er veel meer mensen die op locatie werken dan mensen die voor de gelegenheid maar een vrije dag hebben opgenomen. "Dat zijn we ook gewend. Veel mensen werken gemiddeld zeker wel een dag vanuit huis. Dus de meeste mensen werken gewoon, maar dan vanuit huis. Net als gisteren."

Trend
Rietbergen kan niet zeggen hoe die verhouding bij andere bedrijven ligt. "Ik weet wel uit eerdere onderzoeken dat steeds meer mensen het Nieuwe Werken omarmen. Dat is wel een trend die we zien bij bij ons aangesloten organisaties."

Het hangt volgens haar van het type organisatie af of thuiswerken een goed alternatief is. "Er zijn natuurlijk ook productiebedrijven waarbij mensen op locatie bij een machine moeten staan. Dan is werken thuis heel wat lastiger. We zien wel dat mensen meer invloed kunnen krijgen op de tijden waarop ze werken. Bijvoorbeeld door 'zelfroosteren' te introduceren."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen