Beurs22 jul '15 07:40Aangepast op 18 okt '16 17:14

Turks bouwbedrijf wil Ballast Nedam overnemen

Auteur: BNR Webredactie

De Turkse bouwer Renaissance Construction wil zijn Nederlandse branchegenoot Ballast Nedam overnemen voor 30 miljoen euro in contanten. Dat maakten de twee bedrijven woensdag bekend.

Foto: ANP - CEO Erik van der Noordaa: "Er is geen sprake geweest van een paniekverkoop."
Foto: ANP - CEO Erik van der Noordaa: "Er is geen sprake geweest van een paniekverkoop."

Renaissance heeft 1,55 euro per aandeel over voor Ballast Nedam. Dat is ruim 29 procent meer dan het noodlijdende bouwbedrijf op 18 mei waard was op de beurs. Een dag daarna werd bekendgemaakt dat Ballast Nedam in gesprek was over een mogelijke overname.

'Geen paniekverkoop'
Er is geen sprake geweest van een paniekverkoop, wil topman Erik van der Noordaa kwijt op deze zender. “Zoals u weet waren we weer gefinancierd tot het eerste kwartaal van 2017. We hebben een aantal heel slechte jaren achter de rug, maar daar hebben we ook maatregelen voor genomen. Dit was een heel gelijkwaardige onderhandeling met een bedrijf dat zowel strategisch als financieel Ballast Nedam wil ondersteunen en voor ons een buitengewoon aantrekkelijke partner is naar de toekomst toe.”

Er is een heel evenwichtig proces gevoerd, benadrukt Van der Noordaa. “Er is gekeken naar alle facettenen er was van de zijde van Renaissance duidelijk interesse voor de kennis en kunde die bij Ballast Nedam beschikbaar is. Daar was men naar op zoek om de onderneming uit te breiden."
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen