Beurs29 jul '13 06:36

Meer vacatures in de bouw

Auteur: Thijs Baas

Voor het eerst in jaren stijgt het aantal vacatures in de bouw. Dat blijkt uit onderzoek van de Intelligence Group.

In het tweede kwartaal van 2013 waren er ruim 14.000 vacatures, een stijging van 6 procent ten opzichte van vorig jaar. Het kan erop duiden dat we inmiddels het laagste punt hebben bereikt, denkt Gert-Jan Waasdorp, directeur van de Intelligence Group. "Maar het kan ook te maken hebben met de btw-verlaging en uitgestelde investeringen in het onderhoud van bedrijfspanden."

"Het is wel een duidelijke trendbreuk, stelt Waasdorp vast. "Het gaat om de hele linie van bouwvacatures, behalve management. De vacatures die we hebben zijn primair tijdelijke banen. Het is een voorzichtig signaal, maar er zijn ook andere tekenen dat er wat aan de hand is."

"We zien ook dat het aantal mensen dat een baan zoekt aan het dalen is. Het gevoel onder mensen is dat het perspectief de komende tijd verbetert en dat wijst erop dat er een kantelpunt op."

Ook in de ICT lijkt sprake van verbetering, zegt Waasdorp. "Jaar op jaar vindt er een stevige groei plaats, maar vaak wordt gezocht naar specialistische functies die steeds vaker worden opgevuld door mensen buiten Nederland. Maar als je een baan zoekt, is het wel interessant om je te oriënteren in die hoek."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen