Beurs14 dec '11 07:03

Recessie leidt tot ontslaggolf

Auteur: BNR Webredactie

Nederland zit in een recessie, bedrijven maken zich op om te bezuinigen. En dat betekent concreet: banen schrappen. 2012 wordt een guur jaar.

Veel Nederlandse bedrijven maken zich grote zorgen over volgend jaar. Aangewakkerd door de gure economische wind verwacht veertig procent van de ondernemingen dat er in 2012 mensen uit moeten. Dat blijkt uit onderzoek van Atos Interim Management en Nyenrode Business Universiteit.

Extreem
Gerard van Laarhoven, directeur Schade bij Interpolis, merkt al een stijging in het aantal arbeidsrechtszaken. Dat is met maar liefst twaalf procent gegroeid dit kwartaal, zegt hij. "Meestal stijgt dat wel richting het einde van het jaar, maar nu is het wel extreem. Voor een belangrijk deel heeft het te maken met de reorganisaties, de ontslagen om bedrijfseconomische redenen. Je als werknemer beschermen tegen de ontslaggolf is lastig. Wij adviseren je goed te laten bijstaan, bijvoorbeeld door een advocaat of jurist."

Interviews
Luister naar de gesprekken met Piet Hein de Sonnavil van Atos Interim Management en Gerard van Laarhoven van Interpolis via de knoppen onder de afbeelding.
 

Gerelateerde artikelen