Beurs27 mei '14 13:40Aangepast op 27 mei '14 13:59

'Woensdag staking bij Philip Morris'

Auteur: BNR Webredactie

De vakbonden hebben nog geen signalen dat sigarettenfabrikant Philip Morris tegemoet wil komen aan de eisen voor een beter sociaal plan voor de 1230 medewerkers die hun baan verliezen. Dit betekent dat de werknemers van het bedrijf in Bergen op Zoom vanaf woensdagochtend 6 uur het werk neerleggen.

De staking duurt de hele dag, tot 23.30 uur, aldus de vakbonden dinsdag.

Het ultimatum van FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen aan Philip Morris voor een beter sociaal plan loopt af in de nacht van dinsdag op woensdag. Als een positieve reactie uitblijft, gaan de werknemers in staking. Om 8.00 uur organiseren de vakbonden een actiebijeenkomst op het parkeerterrein van Philip Morris in Bergen op Zoom. FNV Bondgenoten-voorzitter Ellen Dekkers en CNV-voorzitter Maurice Limmen spreken de actievoerders toe.

Sociaal plan
De sigarettenfabrikant kondigde begin april aan de fabriek in Bergen op Zoom uiterlijk 1 oktober te sluiten. De bonden willen een goed sociaal plan voor de medewerkers die hun baan dan verliezen. Het sluiten van de fabriek heeft in de hele regio grote gevolgen voor de werkgelegenheid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen