Beurs21 mei '13 15:06Aangepast op 21 mei '13 16:08

Dijsselbloem zit nog 'bovenop' woekerpolissen

Auteur: BNR Webredactie

Het ministerie van Financiën zit nog 'bovenop' de afwikkeling van de woekerpolissen die mensen met een beleggersverzekering in totaal miljarden aan schade hebben opgeleverd.

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat dinsdag in antwoord op vragen van de SP, in het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Het boek is niet gesloten, we blijven er bovenop zitten'', zei Dijsselbloem. Zo is er een commissie 'schrijnende gevallen', voor mensen die in een schikking veel te weinig hebben gekregen. Gedupeerden kunnen ook altijd nog naar de rechter. Dijsselbloem beloofde de Kamer dat hij de verzekeraars blijft houden aan de afspraak dat ze gedupeerden netjes moeten informeren over alle alternatieven in de afwikkeling van de woekerpolisaffaire.

Schikking
Aanleiding voor de SP om Dijsselbloem naar de Kamer te roepen was nieuwe berichtgeving bij RTL Nieuws dat de Nederlandse overheid in de woekerpolisaffaire heeft geprobeerd om rechtszaken zo veel mogelijk te voorkomen. Ambtenaren van Financiën steunden de schikkingen, ook al wisten ze dat klanten daarmee niet het onderste uit de kan kregen, omdat dan niet massaal doorgeprocedeerd hoefde te worden.

In de woekerpolisaffaire werden tussen de 6 en 7 miljoen producten verkocht, die mensen vaak veel geld kostten. Dijsselbloem hoopt dat de commissie 'schrijnende gevallen' veel van de laatste zaken kan helpen afhandelen. Uitspraken van deze commissie zijn bindend voor de verzekeraars.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen