Beurs17 mrt '14 07:16Aangepast op 17 mrt '14 07:43

Nikkei lager na Krim-referendum

Auteur: ANP Nieuws

De aandelenbeurs in Tokio is maandag licht lager gesloten.

Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van mogelijke santies tegen Rusland nu de bevolking van de Krim zich in een referendum heeft uitgesproken voor aansluiting bij Moskou. De aanhoudende versterking van de Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt beschouwd, drukte daarnaast op de Japanse exportbedrijven. De Nikkei eindigde 0,4 procent in de min op 14.277,67 punten.

Bij de bedrijven ontsnapte het Japanse telecombedrijf Softbank aan de negatieve teneur op de beurs. Het aandeel won 5 procent na berichten dat de Chinese internethandelaar Alibaba waarschijnlijk in april een aanvraag zal indienen voor een beursgang in New York. Volgens analisten heeft Alibaba een waarde van 153 miljard dollar (110 miljard euro), twee keer zoveel als de Amerikaanse concurrent eBay. Softbank heeft een belang van 37 procent in Alibaba.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. In Hongkong daalde de Hang Seng-index 0,3 procent nadat de Chinese centrale bank besloot de bewegingsruimte voor de Chinese munt, de yuan, verder te verruimen tot 2 procent. Sinds april 2012 was dat 1 procent. De Kospi in Seoul steeg 0,4 procent en de All Ordinaries in Sydney sloot 0,2 procent lager.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen