Beurs13 mrt '14 10:23Aangepast op 13 mrt '14 14:18

VW wil dit jaar 10 miljoen auto's verkopen

Auteur: ANP Nieuws

Volkswagen (VW) wil dit jaar 10 miljoen auto's verkopen, mede dankzij de introductie van nieuwe modellen. Dat zei bestuursvoorzitter Martin Winterkorn donderdag.

ANP
ANP

Aanvankelijk stond het verkoopdoel gepland voor 2018.

Volkswagen wil dit jaar en volgend jaar in totaal 100 modellen introduceren waaronder een nieuwe versie van de Passat, varianten van de Audi A4, de zogeheten compact suv Porsche Macan en een hybride versie van de Porsche Cayenne.

De verkoopspurt moet er mede voor zorgen dat Volkswagen de Japanse rivaal Toyota voorbijstreeft en de grootste autofabrikant ter wereld wordt. Het Duitse concern haalde vorig jaar al het Amerikaanse General Motors in en kwam daarmee op plek 2 in de mondiale ranglijst. Volkswagen trekt tot 2018 ruim 84 miljard euro uit om de inhaalslag te realiseren.

BNR’s Noud Broekhof van de Nationale Autoshow was bij de presentatie van de jaarcijfers van de Volkswagen groep. Volgens Broekhof denkt het concern vooral zelf dat het gaat lukken de grootste autofabrikant te worden. "Ze hebben in 2013 9,7 miljoen auto’s verkocht. Ze verwachten dit jaar ongeveer 10 miljoen auto’s te verkopen. Een gigantisch aantal. Het verschil met Toyota is nog zo’n 200.000 auto’s. Dat is eigenlijk niets. Het is een nek-aan-nekrace."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen