Beurs27 mrt '14 11:50

Steeds minder MKB'ers verzekerd tegen ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid

Auteur: BNR Webredactie

Een steeds groter aantal MKB'ers is niet meer verzekerd tegen ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid. Ongeveer 40 procent is nu onverzekerd. En dat percentage neemt nog toe, blijkt uit onderzoek van Mercer.

Edwin Baints, hoofd Mercer Direct, zegt verrast te zijn door het hoge percentage werknemers dat zich niet verzekert tegen het uitvallen van het personeel. "Het is meer dan we hadden verwacht. Je ziet bij werkgevers dat recentelijk best veel mensen het hebben opgezegd. Het lijkt ook wel dat mensen denken dat de kosten heel hoog zijn."

Baints denkt dat het deels ook onwetendheid is waardoor werknemers onverzekerd op de werkvloer rondlopen. "Je betaalt ieder jaar weer en als niemand het uitvalt is het geld gewoon weg. Ik denk dat werkgevers zich niet altijd bewust zijn van de risico’s die ze nemen. Bijvoorbeeld dat ze wel twee jaar lang het loon moeten doorbetalen aan iemand die uitvalt."

Volgens Baints moeten werkgevers zich bewust worden van het risico dat ze lopen en moeten ze zelf een sommetje maken. "Sommigen zullen voldoende buffers hebben om dit risico te kunnen nemen. Heb je een paar ton staan, dan kun je dat doen. Heb je dat niet, dan moet je wel goed gaan narekenen; er valt iemand uit, ik wil niet dat mijn bedrijf omvalt; kan ik die paar procent van de loonsom afdragen?"


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen