Beurs22 sep '14 12:11Aangepast op 22 sep '14 13:43

Pensioenbeheerder bemoeit zich met beloningen bij bedrijven

Auteur: BNR Webredactie

Pensioenbeheerder APG komt met richtlijnen voor het beloningsbeleid bij de bedrijven waarvan het aandeelhouder is.

APG wil niet te veel tijd verdoen met discussies over het beloningsbeleid met de besturen van beursgenoteerde ondernemingen waarin het pensioengelden belegt. Om die reden heeft de pensioenbeheerder richtlijnen op papier gezet om het gesprek met de besturen van deze bedrijven "effectiever te maken''.

APG is een van de grootste pensioenbeheerders en beleggers ter wereld.

Lange termijn
Herman Bots, hoofd fundamentele aandelenbeleggingen bij APG: “We spreken de bedrijven waarin we beleggen heel regelmatig. Als grootbelegger hoort dat bij onze activiteiten. In die dialoog gaan we dan ook steeds meer het gesprek aan, waarin we zeggen: we willen graag dat jullie veel meer de lange termijn in ogenschouw nemen bij het nemen van jullie beslissingen.”

De richtlijnen, zegt Bots, zijn bedoeld om de dialoog wat makkelijker te maken, maar ook om andere beleggers opmerkzaam te maken. “We hopen dat andere beleggers hetzelfde thema oppakken en dat die bedrijven vanuit meer kanten het signaal krijgen om meer voor de lange termijn te gaan managen.”

Geen verplichting
APG legt de bedrijven overigens geen verplichting op, voegt Bots toe. “Wij gaan het bedrijf niet de wet voorschrijven. We willen niet zeggen: zo moet het en als het niet zo gaat, beleggen we niet meer in jullie.”

Elk bedrijf is immers anders en verdient het om individueel te worden benaderd. “Om die dialoog effectief te maken, om het signaal te geven aan de bedrijven: luister, de volgende keer dat wij met jullie spreken over beloningsbeleid, dan weten jullie nu waar we vandaan komen en waar we heen willen. En binnen die richtlijnen zal er dan nog een heleboel ruimte zijn om die bedrijfsspecifieke elementen een plek te geven.”

Bonussen
Basissalarissen mogen wat APG betreft niet hoger zijn dan nodig, gezien de strategie van een bedrijf. Opmerkelijke prestaties kunnen extra worden beloond, maar bonussen van "uitzonderlijk hoog niveau'' zijn voor de pensioenbeheerder niet acceptabel, blijkt onder meer uit de richtlijnen.

APG stuurt de richtlijnen in eerste instantie toe aan honderd Europese ondernemingen, maar de bedoeling is dat alle beursgenoteerde ondernemingen ze krijgen waarvan de pensioenbeheerder aandeelhouder is. Wereldwijd zijn dat er meer dan 4000.

APG beheert de pensioenen van 4,5 miljoen Nederlanders. Het belegd vermogen bedraagt circa 377 miljard euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen