Beurs17 apr '14 09:22Aangepast op 17 apr '14 10:08

AkzoNobel drukt op AEX

Auteur: ANP Nieuws

De Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag licht lager geopend.

ANP
ANP

De andere Europese beurzen lieten ook kleine verliezen zien. Beleggers deden het rustig aan voorafgaand aan het lange paasweekeinde. In Amsterdam ging AkzoNobel omlaag na publicatie van de kwartaalcijfers. Imtech was in trek omdat het bedrijf zijn ICT-divisie in de etalage heeft gezet.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste uur van de handel 0,3 procent lager op 394,65 punten. De MidKap bleef onveranderd op 645,61 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 0,3 procent.

AkzoNobel was de grootste daler in de AEX met een min van ruim 5 procent. De verfspecialist zag in het eerste kwartaal de omzet en operationele winst licht dalen. Vooral de cijfers van Decorative Paints waren volgens Rabobank slechter dan verwacht.

Imtech
In de MidKap ging Imtech aan kop met een plus van 7,6 procent. De technisch dienstverlener wil zijn ICT-divisie verkopen via een veilingproces. De verkoop moet helpen om de schuldenlast van het bedrijf te verminderen. Het onderdeel zou volgens analisten 280 tot 325 miljoen euro kunnen opleveren.

Sligro won 0,5 procent, nadat het bedrijf liet weten dat de omzet in het eerste kwartaal nagenoeg gelijk is gebleven. Betere verkopen van de groothandels compenseerden de dalende omzet van de supermarkten van Sligro. Analisten spraken van ,,bemoedigende” resultaten.

SAP
In Frankfurt verloor SAP meer dan 3 procent. Beleggers waren niet tevreden over de resultaten die het Duitse softwarebedrijf in het eerste kwartaal realiseerde. SAP waarschuwde daarnaast dat de sterkere euro de resultaten in het tweede kwartaal verder onder druk zal zetten.

Diageo en Rémy Cointreau noteerden lager nadat uit de kwartaalcijfers van beide bedrijven was gebleken dat de drankenproducenten flink last hebben van de zwakte op de Chinese markt. Diageo, bekend van onder meer Johnnie Walker-whisky en Smirnoff-wodka, daalde in Londen ruim 4 procent en Rémy Cointreau leverde in Parijs meer dan 5 procent in.

De euro was 1,3838 dollar waard, tegen 1,3820 dollar bij het slot van de Europese aandelenhandel op woensdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 104,17 dollar. De prijs voor Brentolie klom 0,1 procent tot 109,66 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen