Beurs28 mrt '14 07:20Aangepast op 28 mrt '14 07:42

Nikkei sluit sterke week hoger af

Auteur: ANP Nieuws

De aandelenbeurs in Tokio sloot vrijdag een sterke beursweek met een kleine winst af.

Beleggers bleven voorzichtig aan het einde van het Japanse fiscale boekjaar, dat deze maand afloopt. Ook zorgde de aanstaande btw-verhoging in Japan, die per 1 april ingaat, voor terughoudendheid. De Nikkei eindigde 0,5 procent hoger op 14.696,03 punten. De Japanse hoofdindex won deze week 3,3 procent.

Yahoo Japan ging ruim 6 procent onderuit en zakte daarmee tot het laagste niveau in bijna 4 maanden. Beleggers zetten hun vraagtekens bij de overname van eAccess, een aanbieder van mobiele telefonie, door het internetbedrijf. Yahoo Japan koopt eAccess van moederbedrijf Softbank voor omgerekend zo’n 2,3 miljard euro. Het aandeel Softbank leverde 1,5 procent in.

Elders in het Verre Oosten gingen de aandelenmarkten ook omhoog. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index ruim 1 procent hoger in de middaghandel. Vooral de Chinese bankaandelen waren intrek na goed ontvangen resultaten van ICBC, de grootste bank van China, en China Citic Bank. De Kospi in Seoul steeg 0,2 procent en de All Ordinaries in Sydney sloot met een winst van 0,3 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen