Beurs29 jan '13 13:42

Beatrix doet het goed op Marktplaats

Auteur: BNR Webredactie

"In verband met aftreden Beatrix alle oranje bankstellen half geld.'' Het aftreden van de koningin leidt op Marktplaats tot veel advertenties over de vorstin.

Munten, portretten, mokken, tegeltjes, een borduurpakket, lepeltjes en zelfs een briefkaart met de aankondiging van de geboorte van Beatrix zijn er momenteel te vinden.

De veilingsite telde maandag dubbel zoveel nieuw geplaatste advertenties (196) met de naam van de koningin erin dan normaal, zegt een woordvoerster van Marktplaats. Ook zochten veel meer mensen ernaar. "Normaal wordt er per dag zo'n 10 keer gezocht op Beatrix, gisteravond was dat al 300 keer.'' Dinsdag zijn er tot het middaguur al ruim 100 nieuwe Beatrix-advertenties geplaatst.

Slaapplek
Ook bieden de eerste mensen een slaapplek aan op 30 april in de buurt van de hoofdstad. Zo staat er een tuinhuisje van 9 vierkante meter op voor 2 nachten en 2 personen voor een bedrag van 500 euro. "Inclusief gebruik van verlichting, pomp, draagbaar toilet, 2x slaapzak.''

Het aantal advertenties komt nog niet in de buurt van de hoeveelheid op een dag voor Koninginnedag. "Vorig jaar werden op die dag 667 nieuwe advertenties geplaatst met het woord Beatrix in de titel. Dus dit is een kleine piek.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen