Beurs5 sep '13 11:00

Aanpak jeugdwerkloosheid slaat aan

Auteur: BNR Webredactie

Het bedrijfsleven lijkt positief te reageren op de oproep van uitzendorganisatie Randstad en Mirjam Sterk, ambassadeur jeugdwerkloosheid, om in vijf weken tijd 10.000 jongeren aan het werk te helpen.

Eén week na de start van de campagne is er al werk gevonden voor 2323 jongeren, maakte Randstad donderdag bekend.

Sterk werd in april door het kabinet als ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid benoemd. Zij moet bij gemeenten en werkgevers aandringen op werkplekken voor werkloze jongeren. De jeugdwerkloosheid bedraagt op dit moment 17 procent. Dat komt neer op 148.000 werkzoekende jongeren.

Respons
"Het is geweldig om de respons te zien die we krijgen'', zegt Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt bij Randstad. "Sinds de aftrap staan de telefoons roodgloeiend bij onze intercedenten in het hele land. En dit is nog maar het begin.''

Volgens de uitzendorganisatie kunnen jongeren zowel met een hoge als een lage opleiding werk vinden. Veel van de geworven jeugd gaat als administratief medewerker, procesoperator of callcentermedewerker aan de slag. Maar er is ook behoefte aan horecapersoneel, verpleeghulpen en grondstewards. Het grootste percentage van de jongeren vindt werk voor 31 tot 40 uur per week, meldt Randstad.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen