Beurs3 apr '12 07:29

Scheringa Museum te koop

Auteur: Anne-Greet Haars

Zijn schilderijen zijn al verkocht en nu is het de beurt aan het Dirk Scheringa Museum in het Noord-Hollandse Opmeer.

Het moest ooit onderdak bieden aan de kunstverzameling van DSB Bank-oprichter Dirk Scheringa. Toen zijn imperium in 2009 uiteenviel werd de bouw stilgelegd. Ook werd beslag gelegd op de 13-honderd kunstwerken van Scheringa.

Het museum zou twee jaar geleden worden opgeleverd, maar daar is het nooit van gekomen.

Op 8 maart kocht de rijke zakenman Hans Melchers een groot gedeelte van de Scheringacollectie, die hij wil tentoonstellen in een nieuw museum.

Prijs
"Er is geen minimum-prijs voor het museum. Iedereen mag bieden, zonder richtprijs", vertelt Nard Schuddebeurs (Hoofd Capital Markets bij Jones Lang Lasalle). Deze organisatie zal de verkoop van het museum doen.

"In het gebouw hebben nog geen schilderijen gehangen. Het is voor 80 a 85 procent gereed; het is dus nog niet helemaal klaar. Maar het is in wezen in geweldig gebouw voor het museum", aldus Schuddebeurs.

Opnieuw Melchers?
Schuddebeurs beaamt dat het een goed gebouw is voor Hans Melchers. "Afgelopen week stond in de krant dat hij in de achterhoek een museum wil gaan bouwen maar wij hebben hem uiteraard wel benaderd." Maar Schuddebeurs wil niet zeggen hoe Melchers daarop heeft gereageerd.

"We gaan vandaag starten met de verkoopprocedure. Dat proces eindigt op 30 mei. Tot die tijd hebben geinteresseerden de tijd om een bieding te doen", aldus Schuddebeurs.

Luister hier naar het gesprek tussen Humberto Tan en Nard Schuddebeurs.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen