Beurs10 feb '14 15:50

Wall Street begint vrijwel vlak

Auteur: BNR Webredactie

De aandelenbeurzen in New York zijn maandag vrijwel vlak begonnen. Beleggers lijken even wat gas terug te nemen na het koersherstel aan het einde van vorige week.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,1 procent lager op 15.773 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 1795 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq stond 0,1 procent hoger op 4130 punten.

McDonald’s zakte 0,1 procent. De fastfoodketen zag de omzet van filialen die langer dan een jaar open zijn in januari wereldwijd met 1,2 procent toenemen. In de VS had McDonald’s vorige maand last van het slechte winterweer en zakten de verkopen met 3,3 procent. De terugval in de binnenlandse markt werd echter gecompenseerd door groei in Europa en de rest van de wereld.

Beurzen Europa
Op de Europese beurzen werden maandagmiddag kleine winsten geboekt. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de verklaringen die de nieuwe voorzitter van de Fed, Janet Yellen, later deze week zal afleggen voor het Amerikaanse Congres. Uit haar verslag valt mogelijk iets op te maken over het tempo waarin de Fed het steunbeleid gaat terugschroeven.

AEX 0,1 procent hoger
De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,1 procent hoger op 390,07 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 640,46 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs kregen er tot 0,4 procent bij.

Gerelateerde artikelen